Pendapatan Pasif

Jom Jana Pendapatan Pasif Dari Handphone Anda

 

Untuk sebarang masalah sila hubungi admin di talian 010-8187618

Jika berminat untuk iklan disini,
sila hubungi pihak admin

PERHATIAN ! Pencari duit sampingan ...

" Bagaimana Kalau Saya Kongsikan Kepada Anda SATU Peluang Menjana PENDAPATAN TAMBAHAN Walaupun Anda Hanya DUDUK DI RUMAH Sahaja ? "

 

Anda buat kerja sekali TAPI boleh dapat  income berkali-kali

 

Salam sejahtera kepada anda,

Nama saya Azeri Abdul Wahab dan contact nombor saya adalah 019-3766711 ingin berkongsi kepada anda satu peluang menjana pendapatan pasif setiap bulan TANPA henti dan yang penting pendapatan anda nanti boleh diwariskan kepada anak-anak dan isteri kita kelak. 

Jika sekarang kita masih bekerja makan gaji atau berniaga sendiri secara kecil-kecilan, pendapatan kita akan berhenti JIKA kita ditimpa musibah, sakit dan tak berdaya untuk bekerja. Apa akan terjadi pada nasib keluarga kita yang kita sayang ? Bagaimana pula dengan IMPIAN hidup yang selama ini kita ingin capai ?

Hidup BEBAS dari Hutang.

Dapat mengerjakan haji dan umrah bersama ibu dan ayah.

Luang banyak masa bersama keluarga tersayang.

Melancong bersama keluarga pada bila-bila masa dan di mana sahaja.

Derma lebih banyak wang kepada anak-anak yatim, rumah orang tua dan lain-lain.

dan sebagainya...(apa jua impian yang bermain dalam fikiran anda sekarang).

 

Peluang yang bakal dikongsikan kepada anda ini benar-benar telah mengubah ramai orang dan di antaranya adalah seperti berikut.

 

Biar saya STRAIGHT TO THE POINT jer lah...

Di sini saya ini memperkenalkan kepada anda satu simkad telefon, namanya simkad Tone Excel. Simkad yang mempunyai beberapa kelebihan yang tidak terdapat pada mana-mana simkad yang lain.

 

Simkad Toneexcel berfungsi sama dengan simkad2 yang lain. Ia boleh buat call in/out, boleh sms, boleh whatsapp, wechat, telegram, facebook, youtube, boleh melayari internet. Boleh transfer kredit, boleh check baki, boleh skype, boleh guna 4G, ada saiz nano, saiz micro.

Simkad ToneExcel menggunakan perkhidmatan dari TuneTalk dan mempunyai coverage menggunakan line celcom.

Topupnya mudah, semua kedai yang jual topup ada menjual topup toneexcel, (Ia menggunakan topup TuneTalk), malah dalam maybank2u, cimbclick pun ada jual topup tunetalk.

Seperti yang diketahui umum, TuneTalk dimiliki oleh TuneGroup yang juga memiliki AirAsia, Tune Hotel, Tune Money, Tune Insurance, Tune Sport, dan Tune Talk.

Harga sekeping simkad ini adalah RM98.60, dimana didalamnya sudah ada tersedia kredit atau air time sebanyak RM30 dan juga 1G data internet. Panggilan seminit adalah 28 sen, sms 12, data plan Pay Per Use 8 sen / minit dan jika ingin melanggan data pakej adalah RM38 untuk 1G untuk tempoh sebulan.

Disini saya ingin kongsikan kepada anda beberapa kelebihan yang dimiliki oleh simkad ToneExcel yang dikira unik dan tidak terdapat pada simkad2 yang lain.

 

Kelebihan simkad Toneexcel :
 

1) Kelebihan Pertama :

Pertama Rate ToneExcel untuk panggilan 28 sen/min adalah antara yang termurah di negara kita. Caj yang dikenakan flat rate, tiada kos-kos tersembunyi. Akad sangat jelas/ Tidak kira apa jua keadaan, call sesama sendiri rate yang sama, call ke tempat lain rate yang sama, call waktu malam rate yang sama, call waktu siang rate yang sama, topup RM5 tetap rate yang sama, topup RM30 tetap rate yang sama. Over due credit (balance kredit yang dah tamat tempoh, hanya boleh digunakan jika kita topup semula), juga menggunakan rate yang sama. Panggilan minit pertama, rate yang sama dengan panggilan minit kedua dan seterusnya. Semuanya flat rate, apa jua keadaan, sebab itu ia merupakan antara rate yang paling rendah di Malaysia ini. 

Sekadar renungan:
Apa pendapat anda, jika anda nak beli barang dengan satu kedai, dan apabila anda bertanya, berapa harga barang ini encik?

 

Dijawab, "Ikut keadaan lah, kalau kamu datang muka senyum lain harga, muka masam lain harga. Kalau kamu datang malam lain harga, kalau siang lain harga. Kalau kamu datang pukul 10 tepat lain harga, kalau kamu datang pukul 10 1 minit lain harga, 10. 2 minit lain harga. Kalau hari jadi kamu lain harga, kalau hari jadi saya lain harga. Kalau kamu datang naik motor lain harga, kalau kamu datang naik BMW lain harga. Kalau saya bergaduh dengan isteri lain harga, kalau isteri saya tak merajuk lain harga"
 

"Jadi berapa harganya ?????????"

ToneExcel mengenakan caj panggilan satu harga sahaja 28 sen/min, walau apa keadaan sekali pun.

SMS saya tidak perlu ulas panjang, kerana SMS semakin hari semakin kurang penggunaannya, sebab ramai dah orang pakai whatsapp/wechat/facebook/telegram dan macam2 lagi.



2) Kelebihan Kedua:

 

✔ Anda topup RM5 anda dapat kredit RM5 sahaja.

✔ Anda topup RM10 anda dapat kredit RM10 + PERCUMA 10minit masa berbual (semua network) + PERCUMA 20 SMS (network yang sama)

✔ Anda topup RM30 anda dapat kredit RM30 dan PERCUMA 1G data + 30minit masa berbual (semua network). Kredit RM30 tetap ada.


✔ Anda topup RM50 anda dapat kredit RM50 dan PERCUMA 1.5G data + 50minit masa berbual (semua network) + RM10 kredit. Baki kredit menjadi RM60.

Jadi anda boleh berjimat, tak perlu nak langgan data internet lagi, sebab dengan topup RM30, anda mendapat kredit RM30 dan PERCUMA 1G data siap bagi call PERCUMA semua network selama 30 minit. 
Kan jimat, tak perlu langgan data. Kalau kredit dah banyak sangat, maka tak perlulah nak topup RM30 lagi, bolehlah beli dan langgan data 1G pada harga RM38.



3) Kelebihan Ketiga:


Jika anda topup setiap bulan (jumlah keseluruhan dalam sebulan) melebihi RM50, maka bulan hadapannya anda diberikan perlindungan kemalangan percuma bernilai RM100,000. Kemalangan yang menyebabkan kematian dan cacat kekal. Diingatkan yang ini adalah PERCUMA, nak ambil boleh, tak mau ambil pun boleh.

 

4) Kelebihan Keempat:


Setiap kali anda topup, anda akan diberikan point. Point2 ini boleh dikumpulkan dan ditukarkan kepada tiket kapal terbang air asia, handphone, tiket wayang dan macam2 lagi.



5) Kelebihan Kelima:


Sebagai pengguna simkad ToneExcel, anda layak menyertai pertandingan cabutan bertuah yang diadakan setiap bulan dan setiap tahun. Hadiah ada yang berbentuk wang ringgit, ada berbentuk pakej pelancongan, ada hadiahnya kereta BMW CASH dan macam2 lagi. Setiap tahun pasti ada sahaja tawaran menarik yang disediakan untuk anda.

 

6) Kelebihan Keenam:


Jika anda mempromosikan simkad ini kepada ahli keluarga atau rakan2, jika anda dapat menjual pada seseorang sahaja, anda akan mendapat komisyen sebanyak RM20 atas setiap orang. Komisyen ini dipanggil Komisyen Fast Track. Komisyen ini akan dimasukkan 2 kali sebulan terus kedalam bank akaun anda.

Komisyen kedua apabila mereka topup. Setiap kali mereka topup anda akan mendapat komisyen sebanyak 6%. Malah anda juga akan mendapat komisyen diatas pelanggan-pelanggan mereka sebanyak 3% dan 11%. Komisyen ini akan dimasukkan terus kedalam bank akaun anda setiap 21hb. Anda boleh menjadikan ia sebagai satu perniagaan sampingan, untuk tambah2 duit gaji anda yang sedia ada.

Kelebihan menjalankan bisnes sampingan ini:
a. Ia tidak mengganggu kerja anda yang sedia ada.
b. Anda tidak perlu jual topup kerana mereka boleh topup dimana sahaja kedai2 yang jual topup.
c. Modal untuk memulakan bisnes ini amat kecil berbanding bisnes2 yang lain.
d. Anda boleh mendapatkan pelanggan dengan mudah, kerana pelanggan pertama anda adalah ahli keluarga sendiri, mereka adalah pengguna handphone, selama ini mereka topup orang lain yang untung, tetapi dengan simkad toneexcel ini, bila mereka topup, anda yang akan dapat duit.
e. Jual sekali, untung berkali-kali, sebab biasanya orang pakai handphone pada jangka masa yang lama, maka selama itulah mereka topup.
f. Komisyen yang anda perolehi setiap bulan nanti, ianya boleh diwarisi. Apa2 berlaku kepada anda, komisyen bulanan yang anda terima itu boleh dipindah milik kepada waris kita pula.

Untuk anda memahami secara keseluruhan tentang bagaimana nak menjalankan bisnes simkad ToneExcel ini, anda boleh luangkan masa untuk melihat video ini:

https://www.youtube.com/watch?v=JKbZHEwlTIE

 


Testimoni rakan2 yang menjalankan bisnes ini:

Ianya betul2 kepada kerajinan anda mempromosikan simkad ini, tak kiralah samada secara offline atau pun secara online. Kalau anda rajin, banyaklah dapat, kalau anda malas, sikitlah dapat. Ada yang join bisnes ini sudah empat lima tahun tapi komisyen bulanan mereka tak sampai pun seratus ringgit, tapi ada juga yang baru setahun dua menjalankan bisnes ini, tetapi komisyen bulanan mereka mencecah puluhan ribu sebulan. Duit sampingan dari toneexcel ini, berlipat kali ganda lebih besar berbanding gaji hakiki mereka. Malah ada yang sudah berhenti kerja, kerana komisyen bulanan mereka melebihi RM30,000 tiap-tiap bulan.

Dibawah ini, saya berikan testimoni rakan2 peniaga simkad toneexcel yang saya anggap berjaya untuk perkongsian kita semua.

 

1. Hamka Marsaling


Tinggal di Kota Kinabalu. Dulu bekerja sebagai office boy dengan pendapatan sekitar RM1,200 sebulan. Pada tahun 2012 dia menyertai ToneExcel dan menggerakkannya dengan cara offline dan online. Facebook merupakan tempat utama beliau beriklan. 3 tahun berlalu, usaha membuahkan hasil. Hari ini dengan pendapatan sekitar RM70,000 setiap bulan, hidupnya berubah 360 darjah. Tidak bekerja lagi, berkahwin dan mempunyai 2 orang anak. Beli BMW 3-Series dan beberapa buah rumah juga secara CASH, 100% dari komisyen ToneExcel.

 

2. Rosanne Goh

Tinggal di Johor Baharu. Dulu bekerja dikedai handphone sebagai juru jual dan McDonald dengan pendapatan sekitar RM2,000 sebulan. Tiga tahun dia menggunakan 100% promosi ToneExcel melalui Facebook, sekarang ini dia menikmati pendapatan sekitar RM100,000 sebulan. Sudah tidak bekerja lagi, tetapi masih menggunakan teknik ini sehingga ke hari ini. Mungkin anda sukar ingin percaya, sebenarnya beliau sendiri masih tak percaya yang sekarang ini dia sudah hampir bergelar JUTAWAN ONLINE.

 

3. Sulaiman Ismail

Rakan2 panggil dia Slay. Dulu bekerja sebagai ADK (Anti Dadah Kebangsaan). Mula melakukan bisnes ToneExcel pada tahun 2013 menggunakan Teknik promosi di Facebook. Masa begitu pantas berlalu. Usaha beliau tidak sia-sia. Sekarang ini, dengan pendapatan melebihi RM50,000 setiap bulan. Orang yang tidak sombong dan merendah diri. Sudah pun berhenti kerja sepenuhnya.

 

4. Razif Yusof

Berasal dari Pulau Pinang. Dia merupakan pakar bisnes melalui internet. Tidak bekerja, hanya online merupakan sumber pekerjaan tetap beliau. Dengan pendapatan puluhan ribu ringgit setiap bulan daripada ToneExcel, facebook merupakan salah satu media wajib untuk mengembangkan perniagaan beliau. Sehingga hari ini, promosi melalui Facebook merupakan senjata utama yang dimilikinya.

 

5. Shukeri Mohamed

Menjalankan bisnes ToneExcel bermula 2010 sehingga 2011 sahaja, dia selepas itu beliau diserang sakit buah pinggang. Sekarang hanya mampu berkerusi roda. Selepas 2011 dia langsung tidak mampu menjalankan apa2 bisnes lagi. Tiada pencen, tiada insuran yang mahu menanggung kehidupan beliau. Syukur, didalam Tone Excel ini ada pasif income. Selama 4 tahun, setiap bulan, sehingga kehari ini, beliau masih menerima komisyen dari Tone Excel dalam lingkungan RM4,000 sebulan. Kata beliau yang saya ingat sehingga kehari ini " Kalau saya mati hari ini pun saya dah tak kesah, saya tahu pencen dari Tone Excel tetap boleh diwarisi oleh keluarga saya, walau pun saya dah tiada lagi".

 

6. Zulkifly Hasidin

Menjalankan bisnes ToneExcel 4 tahun yang lalu. Pada awal tahun 2015 ujian Tuhan menduga beliau dengan penyakit stroke, dan hanya mampu berkerusi roda sahaja ketika ini. Tidak mampu bekerja lagi dimana beliau merupakan bekas pengurus pusat jualan kenderaan. Sempat beberapa tahun mempromosikan bisnes ini. Bila sakit menyerang, maka beliau tidak dapat bekerja, maka gaji pun hilang, pencen sudah tentu tiada, tetapi beliau bersyukur nikmat Tuhan yang tidak disangka-sangka, Tone Excel tidak pernah melupakan beliau, tidak pernah lupa membayar komisyen yang menghampiri RM20,000 sebulan sehingga kehari ini. Semua bermula 4 tahun lalu beliau meyediakan payung sebelum hujan. Menjalankan bisnes ToneExcel ketika masih sihat, dan ini merupakan rezeki dari sumber yang tidak disangka-sangka.

 

Jika anda TAK MAHU ketinggalan maklumat terkini tentang Toneexcel, sila masukkan NAMA & EMAIL utama anda pada kotak yang disediakan di bawah ini kemudian TEKAN butang DAFTAR!

 

Nama:
Email: